Slowbeer 500 Plus - 1000 lt
La Slowbeer Plus es la sala de cocción de nueva generación creada y diseñada por Slowbeer. Su principal innovación es la cocción continua. Este innovador sistema cervecero permite producir un primer lote en 6h seguido de tantas producciones como quieras, las cuales suman solo 2.30h más de producción por lote. La ventaja es clara: versatilidad. Podrás aumentar tu ritmo de trabajo en los picos de producción, por ejemplo, en verano o en la realización de un evento, y podrás crecer rápidamente sin tener que adquirir un equipo de más capacidad.
Este equipo para la elaboración de cerveza resulta ideal para micorcervecerías, brewpubs, restaurantes y/u otros negocios cerveceros.
La Slowbeer Plus es la sala de cocción de nueva generación creada y diseñada por Slowbeer. Su principal innovación es la cocción continua. Este innovador sistema cervecero permite producir un primer lote en 6h seguido de tantas producciones como quieras, las cuales suman solo 2.30h más de producción por lote. La ventaja es clara: versatilidad. Podrás aumentar tu ritmo de trabajo en los picos de producción, por ejemplo, en verano o en la realización de un evento, y podrás crecer rápidamente sin tener que adquirir un equipo de más capacidad.
Este equipo para la elaboración de cerveza resulta ideal para micorcervecerías, brewpubs, restaurantes y/u otros negocios cerveceros.
La Slowbeer Plus es la sala de cocción de nueva generación creada y diseñada por Slowbeer. Su principal innovación es la cocción continua. Este innovador sistema cervecero permite producir un primer lote en 6h seguido de tantas producciones como quieras, las cuales suman solo 2.30h más de producción por lote. La ventaja es clara: versatilidad. Podrás aumentar tu ritmo de trabajo en los picos de producción, por ejemplo, en verano o en la realización de un evento, y podrás crecer rápidamente sin tener que adquirir un equipo de más capacidad.
Este equipo para la elaboración de cerveza resulta ideal para micorcervecerías, brewpubs, restaurantes y/u otros negocios cerveceros.
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Capacity: 500lt (continuous cooking 1000lt)
Heat source: electricity (38kW three-phase 3/380/50hz+N) or steam
Dimensions: 3386x1332xh2014 mm
Weight: 760kg -
Rendimiento >90% (12-15º Plato)
Sistema de calentamiento por aceite diatérmico o vapor, no hay contacto directo entre mosto y resistencias
Subida de temperatura de grado por minuto y medio, con un gasto energético mínimo
Temperatura homogénea en el tanque de cocción debido a distribución de calor y aislamiento
Posibilidad de cocción continua, hasta 2000lt por díaPlug and play" cooking room, once connected to water and mains, it is possible to process
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Maceration and filtration tank
Boiling vat and whirlpool
Diathermic oil tank with resistors and dedicated pump
Centrifugal pump
Touch control panel
Plate heat exchanger
Process collector
Stainless steel support
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Steam condenser for boiling kettle / whirlpool
Connection pipes between firing room and boiler (steam model)
600lt / 1200lt / 2000lt hot water tank
600lt / 1200lt / 2000lt cold water tank
How is continuous firing performed?
Slowbeer Plus craft beer brewing equipment has two tanks . One of them has been designed for mashing and filtering, while the other one is in charge of boiling and whirlpooling.
The first tank (Mash/Lauter) then becomes free when the wort is transferred after lautering. This makes it possible to start a new beer production and to brew with continuous effect at the same time. While the first tank is mashing, the second is boiling.
Specific component characteristics:
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Material: AISI 304 stainless steel with SB finish exterior, mirror polished interior
Electric agitator with speed reducer
Temperature control by PT1000 probe
Diathermic oil heating, 2 independent zones bottom and jacket (electric version)
Insulation with rock wool in the ferrule and bottom of the vessel
Conical bottom for good evacuation
Top lid with half-moon opening to inspect the wort
Diffuser for spraying
CIP cleaning ball
False bottom filter
Bagasse discharge gate
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Material: AISI 304 stainless steel with SB finish exterior, mirror polished interior
Capacity: 675 lt
Temperature control by PT1000 probe
Diathermic oil heating, 2 independent zones bottom and jacket (electric version)
Insulation with rock wool in the ferrule and bottom of the vessel
Conical bottom for good evacuation
Top lid with half-moon opening to inspect the wort
CIP cleaning ball
Condensation vapor outlet
Tangential inlet for whirlpool
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Material: stainless steel AISI304
High temperature pump
4 solenoid valves
Controlled by touch screen panel
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Driven by a 0,37kW motor
Stepless speed control, with frequency converter
Material: stainless steel AISI316.
Function: processing and cleaning process (CIP)
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Stainless steel case
Protective switches and fuses
PLC touch screen programmable with temperatures and times, pump and stirrer control
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1-stage cooling system
Material in contact with the wort: stainless steel AISI316
Temperature probe PT1000
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AISI 304 stainless steel pipes and fittings
Manual butterfly valves
AISI 304 stainless steel food fittings
Backlit wort sight glass -
Material: stainless steel AISI 304
Adjustable feet