Slowbeer 500 Plus - 1000 lt

48.000,00 €

La Slowbeer Plus es la sala de cocción de nueva generación creada y diseñada por Slowbeer. Su principal innovación es la cocción continua. Este innovador sistema cervecero permite producir un primer lote en 6h seguido de tantas producciones como quieras, las cuales suman solo 2.30h más de producción por lote. La ventaja es clara: versatilidad. Podrás aumentar tu ritmo de trabajo en los picos de producción, por ejemplo, en verano o en la realización de un evento, y podrás crecer rápidamente sin tener que adquirir un equipo de más capacidad.
Este equipo para la elaboración de cerveza resulta ideal para micorcervecerías, brewpubs, restaurantes y/u otros negocios cerveceros.

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La Slowbeer Plus es la sala de cocción de nueva generación creada y diseñada por Slowbeer. Su principal innovación es la cocción continua. Este innovador sistema cervecero permite producir un primer lote en 6h seguido de tantas producciones como quieras, las cuales suman solo 2.30h más de producción por lote. La ventaja es clara: versatilidad. Podrás aumentar tu ritmo de trabajo en los picos de producción, por ejemplo, en verano o en la realización de un evento, y podrás crecer rápidamente sin tener que adquirir un equipo de más capacidad.
Este equipo para la elaboración de cerveza resulta ideal para micorcervecerías, brewpubs, restaurantes y/u otros negocios cerveceros.

La Slowbeer Plus es la sala de cocción de nueva generación creada y diseñada por Slowbeer. Su principal innovación es la cocción continua. Este innovador sistema cervecero permite producir un primer lote en 6h seguido de tantas producciones como quieras, las cuales suman solo 2.30h más de producción por lote. La ventaja es clara: versatilidad. Podrás aumentar tu ritmo de trabajo en los picos de producción, por ejemplo, en verano o en la realización de un evento, y podrás crecer rápidamente sin tener que adquirir un equipo de más capacidad.
Este equipo para la elaboración de cerveza resulta ideal para micorcervecerías, brewpubs, restaurantes y/u otros negocios cerveceros.

  • Capacity: 500lt (continuous cooking 1000lt)

    Heat source: electricity (38kW three-phase 3/380/50hz+N) or steam

    Dimensions: 3386x1332xh2014 mm

    Weight: 760kg

  • Rendimiento >90% (12-15º Plato)

    Sistema de calentamiento por aceite diatérmico o vapor, no hay contacto directo entre mosto y resistencias

    Subida de temperatura de grado por minuto y medio, con un gasto energético mínimo

    Temperatura homogénea en el tanque de cocción debido a distribución de calor y aislamiento

    Posibilidad de cocción continua, hasta 2000lt por día

    Plug and play" cooking room, once connected to water and mains, it is possible to process

  • Maceration and filtration tank

    Boiling vat and whirlpool

    Diathermic oil tank with resistors and dedicated pump

    Centrifugal pump

    Touch control panel

    Plate heat exchanger

    Process collector

    Stainless steel support

  • Steam condenser for boiling kettle / whirlpool

    Connection pipes between firing room and boiler (steam model)

    600lt / 1200lt / 2000lt hot water tank

    600lt / 1200lt / 2000lt cold water tank

 

How is continuous firing performed?

Slowbeer Plus craft beer brewing equipment has two tanks . One of them has been designed for mashing and filtering, while the other one is in charge of boiling and whirlpooling.

The first tank (Mash/Lauter) then becomes free when the wort is transferred after lautering. This makes it possible to start a new beer production and to brew with continuous effect at the same time. While the first tank is mashing, the second is boiling.

 

Vídeo de presentación de nuestra sala de cocción Slowbeer 500 Plus.

 

Specific component characteristics:

  • Material: AISI 304 stainless steel with SB finish exterior, mirror polished interior

    Electric agitator with speed reducer

    Temperature control by PT1000 probe

    Diathermic oil heating, 2 independent zones bottom and jacket (electric version)

    Insulation with rock wool in the ferrule and bottom of the vessel

    Conical bottom for good evacuation

    Top lid with half-moon opening to inspect the wort

    Diffuser for spraying

    CIP cleaning ball

    False bottom filter

    Bagasse discharge gate

  • Material: AISI 304 stainless steel with SB finish exterior, mirror polished interior

    Capacity: 675 lt

    Temperature control by PT1000 probe

    Diathermic oil heating, 2 independent zones bottom and jacket (electric version)

    Insulation with rock wool in the ferrule and bottom of the vessel

    Conical bottom for good evacuation

    Top lid with half-moon opening to inspect the wort

    CIP cleaning ball

    Condensation vapor outlet

    Tangential inlet for whirlpool

  • Material: stainless steel AISI304

    High temperature pump

    4 solenoid valves

    Controlled by touch screen panel

  • Driven by a 0,37kW motor

    Stepless speed control, with frequency converter

    Material: stainless steel AISI316.

    Function: processing and cleaning process (CIP)

  • Stainless steel case

    Protective switches and fuses

    PLC touch screen programmable with temperatures and times, pump and stirrer control

  • 1-stage cooling system

    Material in contact with the wort: stainless steel AISI316

    Temperature probe PT1000

  • AISI 304 stainless steel pipes and fittings

    Manual butterfly valves

    AISI 304 stainless steel food fittings

    Backlit wort sight glass

  • Material: stainless steel AISI 304

    Adjustable feet